История на успеха

 • 2003
  Навлизането на новата фирма АТренд на пазара на недвижими имоти в подходящия момент – едновременно с първата вълна от англоговорящи инвеститори, преди рязкото увеличаване на цените на имотите и преди предстоящото членство на страната в ЕС и НАТО е един от важните фактори за последващия и успех.
 • 2004
  В условията на ожесточена конкуренция АТренд става новатор в бранша – първа сред своите конкуренти наема за брокери англоговорящи чужденци, отваря офиси в курортите “Златни Пясъци” и Пампорово, мести основния си офис на главната пешеходна улица във Варна – бул. “Княз Борис І”.
 • 2005
  Битката за чуждестранните клиенти се пренася към родните места на купувачите и в Интернет, където АТренд губи пазарни позиции. Фирмата отваря офис в София и насочва дейността му към обслужване на ключови клиенти. Става обслужващо дружество на “Актив пропъртис” АДСИЦ и “Премиер Фонд” АДСИЦ, работи за “АДВАНС ТЕРАФОНД” АДСИЦ и “ЕЛАНА – ФОНД ЗА ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ” АДСИЦ.
 • 2006
  АТренд става стратегически партньор на дружество със специална инвестиционна цел за инвестиране в земеделски земи “АДВАНС ТЕРАФОНД” АДСИЦ. За кратко открива множество офиси и представителства и става лидер в покупката на земеделска земя със селскостопанско предназначение в България.
 • 2007
  Насочва се към нови външни пазари – Русия и бившите републики от СССР, открива офис в Банско и Трявна. Успешно продава на клиенти от Русия и Литва в партньорство с “Балкан Естейт” и “Домус Екстра”.
 • 2008
  Софииският офис се насочва към работа с имоти само от Южните квартали на столицата и клиенти – българи.
 • 2009
  В разгара на кризата внедрява CRM система за управление на взаимоотношенията с клиенти и бизнес процесите във фирмата. Затворени са офисите в Банско, Пампорово, Трявна, оптимизират се разходите
 • 2010
  Фокусира се към работа с клиенти – българи на принципа „От едната страна“. Започва активно да развива отдели за наеми в офисите в София и Варна.
 • 2011
  През месец Май стартира новият сайт на агенцията за офис София – SofiaTrend.bg. Уеб сайтът участва в престижния конкурс БЪЛГАРСКИ НАГРАДИ ЗА УЕБ 2011 организиран от Българската уеб асоциация и спечели убедително призовете и в трите категории: Браншови награди за Строителство и архитектура, Професионални награди за Функционален дизайн и Добра практика.
 • 2012
  През месец Септември Атренд се присъедени към ERA  – водеща международна мрежа за жилищни имоти. Основана през 1971 г., ERA Real Estate е иновативен франчайз лидер в областта на жилищните недвижими имоти с повече от 40-годишен опит в разработването на продукти и услуги, ориентирани към клиентите. Мрежата на ERA включва около 33 000 брокери и асоциирани членове и приблизително 2 300 офиси в САЩ и 34 страни по света. Всеки ERA офис е с независима собственост и управление. ERA Real Estate е част от корпорацията Realogy Holdings Corp. (NYSE: RLGY), световен франчайз лидер в сферата на недвижимите имоти, който предоставя брокерски услуги и консултации в областта на покупко-продажба на жилищни недвижими имоти.

Визитна картичка:

Мисия и правила: